
Prisăcani (în trecut, și Prisăcani-Moreni) este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Măcărești, Moreni și Prisăcani (reședința).
Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Prisăcani se ridică la 3.254 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.589 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,02%). Pentru 2,8% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,53%). Pentru 2,8% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.
La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Braniștea a județului Iași și era formată din satele Prisăcani și Moreni, având în total 1603 locuitori. În comună existau cinci biserici, două mori de vânt și o școală. Anuarul Socec din 1925 consemnează comasarea celor două sate într-un singur sat denumit, ca și comuna, Prisăcani-Moreni. În 1931, satul și comuna au primit numele de Prisăcani, iar comunei i-au fost alipite satele comunei Țuțora, temporar desființată. Ulterior, comuna Țuțora s-a reînființat, iar satul Moreni a reapărut ca localitate distinctă.
În 1950, comuna a fost transferată raionului Iași din regiunea Iași. În 1968, a revenit, în alcătuirea actuală, la județul Iași, reînființat.