
La una din postarile mele despre magistrati au comentat doua persoane care se recomanda magistrati si care ma cearta revoltati. Posibil sa fie. Doresc sa le raspund.
Ce imi spun cei doi? Chestiuni care tin de profesie, de stiinta dreptului. 1) Ca nu exista text de lege care a fost incalcat de Protocoalele secrete, prin urmare au fost bune; 2) Ca ei tineau in maini texte prin care solicitau sa fie preluate opiniile Comisiei de la Venetia, prin urmare faceau bine, de asemenea.
1) Textul de lege pe care il incalca Protocoalele secrete este art. 23 alin. 12) din Constitutie, legea suprema. Ce spune acest text, atat pentru cei care nu stiu drept, dar si pentru magistratii care, de asemenea, habar nu au? Acest text consacra principiul legalitatii in dreptul penal si procesual penal: „Nicio pedeapsa nu poate fi stabilita sau aplicata decat in conditiile si in temeiul legii.”. Potrivit art. 61 din Constitutie, singura autoritate legiuitoare a tarii este Parlamentul. Prin urmare, numai Parlamentul poate da legi care sa fie aplicate in sensul art. 23 alin. 12 din Constitutie. Sunt Protocoalele secrete emise de Parlament? NU! Au reglementat acestea in materie penala? DA! Au adaugat la lege? DA! Este posibil ca instructia penala sa se desfasoare in secret, cu incalcarea dreptului la aparare? NU! Atunci, dragi magistrati, Protocoalele secrete sunt de plano ilegale! De aceea Protocoalele au si fost denuntate: dar ele nu trebuiau semnate, raul a fost deja facut, iar cei responsabili ar trebui sa se duca la puscarie. Voi ar fi trebuit sa stiti, ca, daca nu stiti, trebuie sa fiti dati afara din profesie. Acum ati inteles?
2) Comisia de la Venetia este un organism care poate face recomandari, poate formula opinii, in scopul apararii principiului statului de drept. Nu minimalizez nici pe departe acest organism, pe care il consider necesar. Totusi, in Constitutie nu se vorbeste nicaieri despre Comisia de la Venetia. Aceasta Comisie este un instrument juridic si politic, reglementat de anumite mecanisme. Dar nu poate substitui Constitutia, si nu numai la noi in tara. Intrebare: magistratii se supun, potrivit legii, Constitutiei sau Comisiei de la Venetia? Cine face legile tarii, potrivit Constitutiei? Parlamentul. Adica, voi, magistratii, atacati Parlamentul (reprezentantul poporului), invocand Comisia de la Venetia? Contestati autoritatea Parlamentului? Sunteti oameni politici? Pronuntati hotararile in numele Comisiei de la Venetia sau in numele legii prescrisa de Parlament? Magistratii NU au inititativa legislativa, tot potrivit Constitutiei: atunci, cum contestati prerogativa unei alte puteri in stat? As putea continua, dar cred ca este suficient. Daca vreti sa existe un Parlament mai bun, intrati in politica si luati votul oamenilor – aceasta este regula.
Concluzionez: e clar ca avem mari probleme cu competenta profesionala a magistratilor! De aceea sunt si usor de manipulat! Tudorel Toader spunea ca niste procurori i-au cerut sa suspende o Decizie a Curtii Constitutionale! Va dati seama la ce nivel s-a ajuns? Ati inteles din ce motiv sunt atat de revoltat pe aceste persoane care nu stiu carte, dar au drept de viata si de moarte asupra cetatenilor tarii? AFARA DIN MAGISTRATURA!
Sursa: Aurelian Pavelescu