
Decizia CCR care dispune revocarea Codrutei Kovesi, prin obligarea lui Klaus Iohannis, si Oponentii ei! SFAT PENTRU PRESEDINTE!
Ludovic Orban este inginer in constructia de masini, iar Dacian Ciolos agricultor. Ei sunt cei doi presedinti de partide care au contestat vehement Decizia CCR, in logica proprie profesiei lor: unul ca la service-ul auto, altul ca la coada vacii. La acest nivel. Tortionarii, adica procurori de la DNA si altii – tot de factura tortionarilor, au contestat si ei…, ca tortionarii. Pe scurt, niciun argument juridic al acestor zombi, care cred ca statul roman si Constitutia pot fi la bataia lor de joc.
Pe scurt, si pe intelesul acestor analfabeti in ale dreptului, care spun ca vorbesc in numele… poporului.
1) Decizia CCR a clarificat raporturile juridice intre Ministrul Justitiei si Presedintele Romaniei – relativ la procurori – potrivit textelor constitutionale in vigoare. In speta art. 132 din Constitutie care scrie, negru pe alb ca „procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei”. Un text deja interpretat si valorificat de Curtea Europeana a Drepturilor Omului EXACT in sensul Curtii Constitutionale! Ce spune acest text, pentru necunoscatori? Ca procurorii – sub aspectul chestiunilor manageriale si administrative prevazute de lege, si care nu privesc instrumentarea dosarelor ca atare – sunt sub autoritatea ministrului. Precum: perioada de timp in care sunt solutionate dosarele, daca in activitatea lor procurorii depasesc cadrul legal afectat lor (principiul legalitatii), daca procurorii sunt promovati in functii pe alte criterii decat cele de competenta profesionala, daca procurorii incalca deontologia si probitatea profesionale etc. Toate aceste chestiuni sunt prevazute de lege.
2) Decizia CCR constata ca nu exista niciun text constitutional care sa-i confere Presedintelui vreo atributie relativa la procurori, ci numai Ministrului Justitiei! Argumentul celor care habar nu au drept este acesta: Presedintele este cel mai legitim, avand in spate 6 milioane de voturi si, prin urmare, el trebuie sa-i nominalizeze si sa-i tina in functie pe procurori. Fals. Iata, desi are 6 milioane de voturi in spate, Presedintele NU are dreptul sa taie o amenda de circulatie! Nici sa controleze biletele la calatorii de pe CFR! Ca legea nu-i permite! Ce daca are 6 milioane de voturi? La fel si cu procurorii: Constitutia spune ca Ministrul Justitiei are autoritate, iar nu el!
3) Decizia CCR este obligatorie, ca asa spune tot Constitutia (art. 147 din Constitutie) Presedintele fiind obligat sa o puna in executare. Punct. De la ce moment? Spune tot Constitutia: de la publicarea Deciziei in Monitorul Oficial! Iar, daca nu semneaza Decretul, se aplica art. 287 si art. 297 din Codul penal, privind nerespectarea hotararilor judecatoresti si abuzul in serviciu, Presedintele urmand a raspunde penal!
Ludovic Orban, dupa gafa cu Denuntul penal pentru inalta tradare, vorbeste azi de… lovitura de stat, din cauza ca CCR ne indica un text din Constitutie. Iar bietul Ciolos, la fel.
Un sfat pentru Klaus Iohannis: dati-o afara imediat pe consiliera prezidentiala asa-zis specialista in drept constitutional – Simina Tanasescu, care v-a indus mereu in eroare (o nulitate)! Daca nu, veti raspunde dvs.! Dati-le cate un sut in cur lui Orban si Ciolos, care pur si simplu va folosesc in jocul lor electoral murdar! Altfel, veti fi considerat instigator! Si, nu in ultimul rand: semnati Decretul de revocare, pentru a nu raspunde penal, atunci cand nu veti mai fi Presedinte!
Sursa: Aurelian Pavelescu