
Astazi PNL a sarbatorit 143 de ani de la infiintare in Modrogan (fostul sediul al PD si al lui Traian Basescu – mostenitorii FSN). Cu o pompa trista: aflat intr-o opozitie jenanta, in anul Centenarului Marii Uniri. Un partid pentru care cuvantul NATIONAL din denumire nu mai are niciun fel de inteles, la remorca statului paralel care se dezintegreaza, simbolul incalcarii drepturilor si libertatilor fundamentale.
Firesc ar fi fost sa fi fost invitat la aceasta sarbatorire PNTCD, celalalt partid istoric, nascut pe Campia Libertatii de la Blaj in 1848 (sunt 170 de ani de atunci), daca nu ca un gest de reverenta istorica – pentru ca evenimentul a stat sub semnul istoriei -, atunci macar ca un gest de curtoazie pentru un electorat furat de la taranisti – si dezamagit azi – in urma nenumaratelor jocuri necinstite facute de liberali cu fostii fesenisti, pe care i-au si luat in partid si care controleaza azi intregul partid (cele mai importante fiefuri liberale sunt cele ale primarilor fosti pedelisti: Cluj, Alba, Arad, Tg. Mures, chiar si Brasov – Hava de la Alba, Florea de la Tg. Mures sunt fosti taranisti ca si multi altii).
Nu stiu daca as fi raspuns invitatiei. Pentru PNTCD, chiar aflat astazi intr-o perioada extrem de dificila, ar fi greu de inteles, acceptat, o orientare politica atat de nociva ca a liberalilor azi, de sustinatori fara ratiune a politiei politice, adevarata conducere a partidului stand la vedere prin birorurile unor sefi din procuratura si servicii secrete, dar si a unor grupuri de interese straine, pentru care taranimea romana, identiatea nationala au devenit subiecte pentru dispret.
Altii sunt „prietenii” lor, de la pemepistii lui Basescu – cu care fac opozitie umar la umar, la Ciolos – cel mai penibil prim-ministru din istoria Romaniei, fara de tara -, sau ciudata grupare USR, crescuta de sistem ca aripa politica a #Rezist.
Eu cred ca a venit vremea ca PNTCD sa-si cheme inapoi electoratul in jurul idealurilor partidului, astfel cum le-a enuntat Iuliu Maniu: democratie desavarsita, morala crestina, patriotism luminat, dreptate sociala!
Sursa: Aurelian Pavelescu