
E… ”general obligatorie”, dar… FARA TERMEN! ”Amice, esti idiot?”
Asist la o manipulare generalizata, la care participa si persoane care, aparent, ar trebui sa fie calificate. Iata, Gheorghe Iancu, o persoana care are titlu de universitar, care sau face un joc murdar sau este prost rau de tot (nu stie si nici n-a stiut vreodata drept).
Ce zice acest Iancu? Ca NU exista termen pentru punerea in executare a Deciziei CCR de obligare a Presedintelui sa o revoce pe Kovesi! Ca Presedintele ar putea sa astepte luni, ani, zeci de ani….! Delir! Cum o fi terminat dreptul acest Iancu? Inexplicabil. Sau pur si simplu a primit ordin sa faca manipularea!
Sa explic si pentru profani: NU exista termen scris in lege nici pentru punerea in executare a HOTARARILOR CIVILE! Cand devine executorie o HOTARARE CIVILA? Procedura civila nu spune: 10 zile, 30 de zile, 100 de zile. Adica NU EXISTA TERMEN! Ce exista, insa? O reglementare care dispune ca o hotarare civila devine executorie la momentul in care ESTE INVESTITA CU FORMULA EXECUTORIE! Pentru ca exista posibilitatea ca hotararile sa fie executate de buna voie de catre piratii-debitori, si atunci nu mai este vorba despre investirea cu formula executorie!
Asa si cu Iohannis! El poate pune in executare Decizia CCR DE BUNA VOIE, fara a fi constrans! Prin urmare, nici n-ar fi nevoie sa fie constrans de catre CCR, pentru ca, de principiu, conformarea se face FARA CONSTRANGERE. Iata, cand exista o executare silita, cel constrans trebuie sa plateasca in plus fata de ce-l obliga instanta: sa plateasca onorariile avocatilor, executorului, penalitati de intarziere etc., etc. – pentru ca, daca te constrang, platesti!
De cand intervine constrangerea Presedintelui, ADICA TERMENUL LA CARE TREBUIE SA PUNA IN EXECUTARE DECIZIA CCR? Pai o spune Constitutia, clar, la art. 147 (4): ”Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.” ADICA: TERMENUL ESTE DATA PUBLICARII IN MONITOR AL DECIZIEI! Decizia este ”obligatorie” inseamna ca este ”executorie”, restabilind ORDINEA CONSTITUTIONALA imediat, la data publicarii! Atunci Decizia devine obligatorie si, implicit, executorie, constrangatoare. Ce este atat de greu de priceput? Or, voia Iancu – zisul profesor -, sa scrie in Constitutia din 2003: ”Cand, la 30 mai 2018, Iohannis va fi obligat de CCR, el va trebui sa emita Decretul la…. 10 iunie 2018 – sa zicem!”? ”Amice, esti idiot”?
Este clar, dincolo de dubiu, ca termenul la care Klaus Iohannis este obligat sa demita Decretul este data, ziua, la care Decizia CCR este publicata in Monitorul Oficial! Cand Decizia devine ”general obligatorie”, cum spune Constitutia: Ce-o fi insemnand ”general obligatorie”…. dar FARA TERMEN? Cum adica sa fie ”obligatorie”, dar… FARA TERMEN, adica la ”Pastele cailor”? ”Amice, esti idiot?”
Ce-o fi insemnand principiul de drept, de interpretare a normei juridice, invatat la facultate: „Norma juridica se interpreteaza in sensul aplicarii, iar nu neaplicarii ei!„ Dom` profesor a uitat de mult, altii nici macar n-au avut ce sa uite… e timpul canaliilor de uliti!
Sursa: Aurelian Pavelescu